Posljednji ispraćaj Žane Lelas

17.09.2021.

18:18

Autor: M.M./HRT

Posljednji ispraćaj Žane Lelas

Posljednji ispraćaj Žane Lelas

Foto: Pixsell / HRT

U Splitu je na posljednji počinak ispraćena Žana Lelas, jedna od najboljih hrvatskih košarkašica.

Nastupala je za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske. Njezin najveći reprezentativni uspjeh osvajanje je srebra na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. s Jugoslavijom. Osvojila je i srebro na Eurobasketu tri godine poslije, a zatim je nastupala za reprezentaciju Hrvatske do 2000. godine.

Lelas se košarkom počela baviti s 13 godina u Ženskom košarkaškom klubu Jugoplastika, a s 18 godina prešla je u šibenski Elemes s kojim je 1990. osvojila Kup Jugoslavije, a 1991. i posljednje prvenstvo bivše države.

Nakon toga igrala je u Cenexu iz Sarajeva, Cepsi na Tenerifima, zagrebačkoj Centar banci s kojom je osvojila dva prvenstva i Kupa Hrvatske, ljubljanskim Ježicama, francuskom Strasbourgu, talijanskoj Messini, šibenskom Jollyju, španjolskim Zaragozi i Burgosu. 2006. vratila se u Zagreb i igrala za ŽKK Croatia do kraja karijere 2008. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!