12:28 / 14.04.2019.

Autor: M.M./HRT

Policija o sinoćnjim neredima u Zadru; privedene tri osobe

Foto: Željko Kapelari/HRT

Foto: Željko Kapelari/HRT

Foto: - / HRT

Povodom nereda na utakmici priopćenjem se oglasila Policijska uprava zadarska.
Nakon susreta 21. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske između Zadra i Škrljeva, koji je igran u Jazinama i prekinut na pol sata zbog nereda, tri su osobe privedene zbog izazivanja izgreda, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Utakmica je prekinuta nakon svega 11 sekundi zbog divljanja navijača Zadra. Prekid je trajao pola sata nakon čega je susret nastavljen, a Zadar je slavio 86-75.

"Jučer, 13. travnja 2019. godine, u 19,03 sati u ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u dvorani Jazine došlo je do navijačkih nereda na istočnoj tribini dvorane za vrijeme početka odigravanja košarkaške utakmice 21. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljevo kojom prilikom je od strane navijača došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu. Potom je zajedničkom odlukom delegata utakmice, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za daljnje odigravanje", kaže se u priopćenju PU Zadarske.

"Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane. Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130- 150 osoba. Istočna tribina dvorane je ispražnjena te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati. Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla", dodaje se u priopćenju u kojem je navedeno da su "u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedene tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika".

Priopćenje je zaključeno riječima da "policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u protupravna ponašanja."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!