"Play-in" postaje stalni dio kalendara

13.07.2022.

08:19

Autor: A.M./Hina

default error photo

Takozvani "play-in" turnir po završetku ligaškog dijela NBA sezone, koji se u raznim formatima primjenjivao u posljednje tri sezone, postaje stalni dio kalendara najjačke košarkaške lige na svijetu, odlučili su vlasnici klubova na svom godišnjem sastanku u Las Vegasu.

Tako će i nadalje izravni plasman u doigravanje osigurati po šest najuspješnijih momčadi iz svake konferencije nakon ligaškog dijela, dok će momčadi koje završe između sedme i desete pozicije igrati "play-in" turnir kako bi se odredili sedmi i osmi putnik u drugi dio sezone.


Također, dogovoreno je kako će se ubuduće oštrije kažnjavati prekršaji koji sprečavanju protunapad suparnika. Dok su dosad takvi taktički prekršaji bili kažnjavani samo loptom sa strane za suparnika, sada će momčad koja je zaustavljena u protunapadu dobivati jedno slobodno bacanje i zadržavati posjed.


Obje ove odluke jednoglasno su podržane i od Natjecateljske komisije NBA-a u koju su uključeni igrači, suci, treneri, vlasnici i izvršni operativci u klubovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!