18:43 / 20.08.2018.

Autor: A.M./Hina

Perasović i Perkušić: Puno napora i truda uloženo u europski naslov

Ivan Perasović (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Ivan Perasović (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski košarkaški reprezentativci u kategoriji do 16 godina Ivan Perasović i Ante Perkušić vratili su se u svoj Split.
Hrvatski košarkaški reprezentativci u kategoriji do 16 godina Ivan Perasović i Ante Perkušić, koji su na nedavnom Europskom prvenstvu u Novom Sadu osvojili zlatnu medalju, izjavili su po dolasku u Split u ponedjeljak kako je za taj uspjeh uloženo mnogo truda.

Sretan sam i zadovoljan, jer biti europski prvak je ogromna čast, rekao je Perasović na druženju upriličenom za njega i Perkušića u sjedištu Košarkaškog klub Split čiji su oni članovi.

Prema njegovim riječima, uloženo je puno napora i truda uloženo za osvajanje ovog naslova.

U finalu smo bili opušteni i znali smo da možemo pobijediti Španjolsku, istaknuo je Perasović, sin poznatog hrvatskog košarkaša i bivšeg izbornika seniorske reprezentacije Velimira Perasovića, a njegov kolega iz reprezentacije koja je osvojila titulu Europskog prvaka Roko Prkačin sin je košarkaša Nikše Prkačina.

Često Roku Prkačina i mene pitaju opterećuje li nas što su nam očevi bili odlični košarkaši. Ma kakvo opterećenje, to nam služi za dodatni poticaj, kazao je Ivan Perasović.

Ante Perkušić je rekao kako se naša košarkaška reprezentacija u kategoriji do 16 godina dugo pripremala za Europsko prvenstvo na kojem je osvojila prvo mjesto.

Ne može biti ništa bolje od osvajanja zlatne medalje i to mi je dodatna motivacija za još bolji i kvalitetniji rad, rekao je Perkušić.

Direktor Košarkaškog kluba Split Maroje Bubalo je istaknuo kako će Ivan Perasović i Ante Perkušić imati podršku tog kluba kako bi se nastavili razvijati na pravi način.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!