07:36 / 27.01.2020.

Autor: I.L.K./Hina

Otkriveni detalji: Uz Bryanta, stradala kći te još sedmero ljudi

Foto: Sandy Hooper-USA TODAY

Foto: Sandy Hooper-USA TODAY

Foto: - / -

U helikopteru s Bryantom bila i kći Gianna.
Jedan od velikana NBA-a košarkaš Kobe Bryant poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika i posadom helikoptera, izjavili su dužnosnici.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

- Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika, izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva.

Odbio je identificirati žrtve.
Na pitanje novinara vjeruje li da je na mjestu nesreće bilo devet tijela, nakon što je u prijašnjim izvješćima navedeno samo pet mrtvih, Villanueva je rekla: - Da, smatramo da jest.

Povjerenik NBA-a Adam Silver potvrdio je da su Bryant i njegova kći Gianna među poginulima pa je uputio sućut Bryantovoj supruzi Vanessi.
NBC News objavio je da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te njezin roditelj i pilot.
Pozivajući se na pomoćnog trenera Ron La Ruffa, objavljeno je da je poginuo i trener bejzbol-kluba Orange Coast John Altobelli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!