18:23 / 02.04.2020.

Autor: i.l./hINA

Ostatak Eurolige bi se mogao igrati u istom gradu

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kao gradovi u kojima bi se mogle odigrati preostale utakmice Eurolige spominju se Istanbul, Atena i Moskva.
Operativni direktor košarkaške Eurolige Ed Scott izjavio je u razgovoru za španjolski dnevnik El Pais kako vodstvo natjecanja ima nekoliko opcija kako završiti natjecanje u ovoj sezoni, a jedna je i odigravanje svih preostalih utakmica u jednom gradu koji ima dvije dvorane.

- Imamo četiri mogućnosti. Prva je da natjecanje otkažemo, druga je da sve preostale utakmice odigramo nakon što se smiri pandemija koronavirusa, treća je igranje po ubrzanom tempu, a četvrta nastavak igranja u jednom gradu. Ako izaberemo posljednju mogućnost, tada bi se čitavo natjecanje moglo završiti u roku mjesec dana. Bi li se igralo s gledateljima ili bez njih ovisi o stanju, rekao je Scott.

Kao gradovi u kojima bi se mogle odigrati preostale utakmice Eurolige spominju se Istanbul, Atena i Moskva.

Završni turnir ovosezonske Eurolige trebao se igrati u Kölnu, ali zbog pandemije koronavirusa to se neće dogoditi, a Euroliga će mu kao kompenzaciju ponuditi domaćinstvo "final foura" sljedeće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!