Hoće li Cibona ostati u Draženovu domu?

12.01.2022.

11:06

Autor: I.L./HRT/KK Cibona

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Novoizabrano vodstvo KK Cibona jučer je u prostorijama Grada održalo sastanak s predstavnici Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. Između ostalog gradskoj su vlasti prezentirali aktualno stanje u klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana.

Tomašević i suradnici su upoznati s planom restrukturiranja KK Cibona koji se temelji na sustavnom smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja kroz suradnje s novim sponzorima Kluba.


Podsjetimo, gradonačelnik je uoči sastanka izjavio kako je revizija, odnosno kontrola Grada pokazala da je pod bivšim vodstvom kluba bilo dvostrukog financiranja iz gradskog proračuna


- Novo vodstvo kluba odlučno je u provođenju aktivnosti koje će osigurati depolitizaciju, profesionalizaciju i transparentnost upravljanja Cibonom. U tom smislu i s tim ciljevima upoznali smo na sastanku gradonačelnika Tomaševića i predstavnike Grada Zagreba. Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK Cibona i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, istaknuo je nakon sastanka Mauro Lukić, direktor KK Cibona.


Gradskoj vlasti je u sklopu sastanka prezentiran i nalaz interne revizije, koji je provela aktualna Uprava Kluba. Nalazom navedene revizije ustanovljeno je trenutno financijsko stanje kluba, te ukupni dug u iznosu od 31.992.478,00 kuna. Uz navedeno, od strane novog vodstva Kluba istaknuto je kako su uz spomenuta dugovanja utvrđene i određene nepravilnosti u prethodnom vođenju klupskog poslovanja i financija te da su pronađene nepravilnosti proslijeđene i prijavljene nadležnim državnim institucijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!