Ogromna kazna za objavljivanje fotografija poginulog Kobea Bryanta i njegove kćeri

01.03.2023.

09:32

Autor: HRT

Vanessa Bryant i Pau Gasol

Vanessa Bryant i Pau Gasol

Foto: Christopher Creveling / -USA TODAY Sports

Vanessa Bryant i njezine kćeri dobile su konačnu odluku suda prema kojoj im policija okruga Los Angeles mora isplatiti 28,85 milijuna dolara zbog objavljivanja fotografija helikopterske nesreće u kojoj su poginuli njezin suprug - legendarni košarkaš Kobe Bryant, te njihova kćer Gianna

Ova odluka uključuje i 15 milijuna dolara koje im pripada nakon odluke federalnog suda u kolovozu 2022. godine. 


- Danas obilježavamo uspješni kraj hrabre borbe gospođe Bryant, koja se borila da se kazne odgovorni za ovaj groteskni prekršaj, rekao je njezin odvjetnik Luis Li


- Borila se za svoga muža, svoju kćer i za sve one u zajednici koji su bili suočeni sa ovakvim oblikom nepoštovanja. Nadamo se kako će ova presuda konačno stati na kraju ovakvoj praksi, dodao je Li. 

Fotografije s nesreće širile su se uglavnom između zaposlenika policije okruga Los Angeles i vatrogasaca, a došle su i do njihovih prijatelja i supružnika. 


U kolovozu prošle godine žena preminulog Kobea svjedočila je kako je vijest o širenju fotografija pogoršala njezinu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.


Podsjetimo, 26. siječnja 2020. Kobe Bryant je putovao sa svojom kćeri i s još sedam putnika na košarkašku utakmicu mladih kada se njihov helikopter zbog greške pilota srušio, svi su nažalost preminuli. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!