23:48 / 03.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Odgođen početak WNBA sezone

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iz WNBA su naglasili kako će nastaviti s pripremama za "virtualni draft" 17. travnja.
Ženska nacionalna košarkaška asocijacija (WNBA) odgodila je početak redovite sezone i trening kampova 2020. zbog epidemije koronavirusa, objavila je liga u petak.

WNBA, čija je sezona prvobitno trebala trajati od 15. svibnja do 20. rujna, je prisiljena odgoditi početak natjecanja zbog epidemije koronavirusa.

- Dok liga i dalje koristi ovo vrijeme za planiranje scenarija vezano uz nove datume početka i inovativne formate, naše će načelo i dalje biti zdravlje i sigurnost igračica, navijača i zaposlenika, izjavila je povjerenica WNBA-e Cathy Engelbert.

Iako novi datum početka sezone nije određen, iz WNBA su naglasili kako će nastaviti s pripremama za "virtualni draft" 17. travnja.

- Ovaj virtualni nacrt omogućuje igračicama koje su toliko naporno radile da ostvare svoje snove, a klubovima pruža mogućnost da izgrade svoje rostere u iščekivanju dana kad ćemo krenuti naprijed sa sezonom, rekla je Engelbert.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!