18:02 / 26.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Novi Zeland odustao od kvalifikacija za Olimpijske igre

Dvoboj Novog Zelanda i Japana

Dvoboj Novog Zelanda i Japana

Foto: Kim Kyung-Hoon/File Photo / REUTERS

Košarkaška reprezentacija Novog Zelanda odustala je od kvalifikacija za Olimpijske igre i neće igrati na turniru u Beogradu.

Košarkaški savez Novog Zelanda (BBNZ) objavio je kako su se povukli zbog kompliciranog puta i COVID protokola, te financijskih problema.

- Igrači, stručni stožer i uprava shvaćaju da ne djelujemo kao prije COVID-a. Za reprezentaciju je sve skuplje. U ovim neviđenim vremenima moramo se konsolidirati ili riskiramo daleko veće probleme, poručili su iz BBNZ-a.

- Bio je to težak izbor. Jednostavno si to ne možemo priuštiti. Postoje dva puta, a jedan je slijepa ulica, naglasio je izvršni direktor Iain Potter za Stuff.

Na turniru u Srbiji, koji bi se trebao održati od 22. lipnja do 4. srpnja, pored domaćina nastupaju i Portoriko, Italija, Senegal i Dominikanska Republika, a umjesto Novog Zelanda trebala bi igrati reprezentacija Filipina.

Olimpijske kvalifikacije se održavaju i u Hrvatskoj, Litvi i Kanadi, a samo će pobjednici turnira izvaditi vize za Tokio.

Do sada je osam reprezentacija osiguralo plasman na OI, a to su Japan, SAD, Francuska, Španjolska, Argentina, Australija, Iran i Nigerija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!