10:02 / 15.05.2019.

Autor: A.M./Hina

NBA: Sretnim Pelicansima prvi izbor na draftu

NBA lutrija za draft u Hiltonu Chicago (Foto: Patrick Gorski-USA TODAY Sports)

NBA lutrija za draft u Hiltonu Chicago (Foto: Patrick Gorski-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

Momčad New Orleans Pelicans osigurala je zahvaljujući lutriji pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA.
Momčad New Orleans Pelicans osigurala je zahvaljujući lutriji pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA, pa tako i mogućnost da izabere Ziona Williamsona, košarkaša kojeg mnogi vide kao sljedeću novu zvijezdu sjevernoameričke košarkaške lige.

Draft će se održati 20. lipnja u New Yorku, a Pelicansi nisu bili među favoritima na lutriji, bili su na sedmom mjestu sa šest posto vjerojatnosti. Pravo drugog izbora na draftu dobili su Memphis Grizzliesi, koji su također imali šest posto izgleda za pravo na prvi izbor.

No sreća im je bila naklonjena i prestigli su tri najslabije momčadi protekle sezone New York Knickse, Cleveland Cavalierse i Phoenix Sunse, koji su imali 14 posto mogućnosti za prvi izbor.

Naime, NBA je uvela nova pravila za lutriju kako bi spriječila momčadi da namjerno gube utakmice s ciljem dobivanja visokog "picka" na draftu, pa sada tri najgore NBA momčadi imaju jednake izglede za pravo prvog izbora od 14 posto. Tako su Knicksi, Cavaliersi i Sunsi imali najviše šansi za dobivanje prava na prvi izbor na draftu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!