09:39 / 24.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

NBA se nastavlja krajem srpnja u Disneyjevom kompleksu u Orlandu?

Foto: REUTERS/Scott Audette/File Photo

Foto: REUTERS/Scott Audette/File Photo

Foto: - / REUTERS

Iz ureda NBA u subotu su potvrdili da vode pregovore s kompanijom Walt Disney o nastavku prekinute sezone.
Iz ureda NBA u subotu su potvrdili da vode pregovore s kompanijom Walt Disney o nastavku prekinute sezone u tom kompleksu, a natjecanje bi trebalo započeti krajem srpnja. 

Nastavak natjecanja bi se odigravao na jednom mjestu, u Disneyjevom ESPN Wide World of Sports kompleksu u Orlandu, gdje bi sve momčadi bile smještene, trenirale i igrale utakmice.

- Naš prioritet je i dalje zdravlje i sigurnost svih uključenih pa sa stručnjacima za javno zdravlje i vladinim službenicima pripremamo opsežna pravila koja će osiguravati da se primjenjuju prikladni medicinski protokoli i mjere zaštite, rekao je glasnogovornik NBA Mike Bass.

Prema napisima američkih medija NBA liga je još u petak poslala svim vodećim ljudima klubova upitnik s nizom mogućih opcija za nastavak sezone.

Prva ponuđena opcija je bila nastavak sezone odigravanjem dijela odgođenih utakmica osnovnog dijela sezone, tako da svi klubovi odigraju između 72 i 76 od predviđene 82 utakmice. Prije prekida koji je nastupio 11. ožujka, klubovi su odigrali između 63 i 67 utakmica.

Druga predložena opcija je bila da se odmah krene u doigravanje sa 16 momčadi, u uobičajenom formatu da se od prvog kruga igra na četiri pobjede.

Treća opcija je uključivala modificirano doigravanje s nekoliko verzija što se tiče broja uključenih momčadi.

Predložena su dva modela prije početka 'playoffa': prvi je s odigravanjem kvalifikacijskog turnira, a drugi je uključivao igranje po skupinama umjesto klasničnog prvog kruga doigravanja.

Četvrta opcija se odnosila na trajanje nastavka prekinute sezone, a generalnim menadžerima su bile ponuđene opcije od završetka do prvog ponedjeljka u rujnu pa sve do 1. studenoga. 

Upravno vijeće NBA lige bi trebalo raspravljati o ovim prijedlozima na sljedećem sastanku koji je predviđen za 29. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!