09:20 / 14.05.2020.

Autor: A.M./Hina

NBA se nakon gotovo 40 godina vraća loptama Wilson

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sjevernoamerička košarkaška liga je u srijedu objavila da će od sezone 2020./2021. službeni proizvođač lopti koje će se koristiti na NBA utakmicama biti kompanija Wilson.
Sjevernoamerička košarkaška liga je u srijedu objavila da će od sezone 2020./2021. službeni proizvođač lopti koje će se koristiti na NBA utakmicama biti kompanija Wilson, što znači prekid gotovo 40-godišnjeg partnerstva sa Spaldingom.
- NBA i Wilson Sporting Goods Co. objavljuju sklapanje višegodišnjeg partnerstva na temelju kojeg će Wilson biti službeni proizvođač lopti za NBA, WNBA, razvojnu ligu G League, virtualnu NBA 2K ligu i Afričku košarkašku ligu (BAL), navodi se u priopćenju.
Wilson je bio prvi proizvođač košarkaških lopti za NBA 1946. godine, a to je partnerstvo završeno nakon 37 godina. Spalding je naslijedio Wilson 1983. i bio je proizvođač lopti za NBA ligu sljedećih 38 godina.
Povratak lopti Wilson na parkete 2021. godine poklopit će se sa 75. obljetnicom postojanja NBA lige.
- Naš angažman u razvoju košarke na svjetskoj sceni u srcu je Wilsona i našeg partnerstva s NBA, izjavio je Kevin Murphy, glavni direktor te tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!