NBA liga uvodi veliku novost, svojevrsno kup natjecanje

01.04.2023.

13:30

Autor: A.M./Hina

Četvrtak 8. srpnja na Drugom

Četvrtak 8. srpnja na Drugom

Foto: Košarka, NBA liga / HRT

NBA i Nacionalna udruga košarkaša (NBPA) postigli su okvirni dogovor o kolektivnom ugovoru, objavila je sjevernoamerička košarkaška profesionalna liga u subotu rano ujutro.

Nisu objavljene pojedinosti dogovora. Uvjete još mora potvrditi članstvo sindikata kao i vlasnici momčadi.


- NBA i Udruga profesionalnih košarkaša postigli su okvirni dogovor o novom kolektivnom ugovoru, koji trebaju ratificirati igrači i guverner lige, rekli su u priopćenju.


Rok za odustajanje obiju strana od postojećeg kolektivnog ugovora bio je petak. Da je bilo koja strana iskoristila tu mogućnost, postojeći CBA završio bi 30. lipnja umjesto godinu dana od tog datuma.


Kako javlja ESPN, riječ je o ugovoru koji će stupiti na snagu u sezoni 2023./2024, a vrijedit će sedam godina.


Najvažniji dodatak ugovora jest turnir unutar sezone na kojem bi se natjecalo osam momčadi, a igrao bi se na neutralnom turniru, najvjerojatnije u Las Vegasu.


Te bi se utakmice računale u regularni dio sezone, što znači da bi finalist odigrao 83 utakmice. Najbolji igrači i treneri mogli bi dobiti dodatne nagrade.


Sporazum također navodno uključuje izmjene pravila za nagrade na kraju sezone koje zahtijevaju da kandidati za MVP i druge nagrade odigraju najmanje 65 utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!