09:24 / 28.12.2021.

Autor: I.L./Hina/HRT

NBA liga skratila razdoblje karantene

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Tookapic / Pixabay

Vodstvo NBA lige je skratilo razdoblje karantene za cijepljene igrače i trenere koji su pozitivni na COVID-19 s 10 na šest dana, pod uvjetom da ne postoji rizik da zaraze druge, izvijestio je ESPN.

Nekoliko NBA utakmica je odgođeno zbog sve većeg broja slučajeva pozitivnih igrača, a ESPN je izvijestio kako je više od 200 igrača u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, što je potaknulo ligu da pristane na promjene.

Šest glavnih trenera, uključujući Phoenixovog Montyja Williamsa i Chaunceyja Billupsa iz Portlanda, također je ušlo u protokole, prema izvješćima američkih medija.

ESPN je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio kako su promjene, koje su navedene u dopisu klubovima, temeljene na istraživanju i podacima koji pokazuju da nitko s visokom CT vrijednošću nije pokazao da je ponovno zarazan nakon pet ili šest dana.

NBA je objavu o revidiranim pravilima o COVID-19 objavio istog dana kada su američke zdravstvene vlasti skratile preporučeno vrijeme izolacije za asimptomatske slučajeve s 10 na pet dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!