10:49 / 07.03.2020.

Autor: A.M./Hina

NBA liga najavila utakmice bez publike, LeBron "poludio"

LeBron James (Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)

LeBron James (Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

NBA liga je uputila dopis momčadima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja, s čime se nikako ne slaže LeBron James.
NBA liga je uputila dopis momčadima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja s obzirom na epidemiju koronovirusa, javlja ESPN, dok zvijezda sjevernoameričke košarkaške lige LeBron James smatra da je to "nemoguće".
I dok ostale profesionalne lige razrađuju izvanredne planove suočene sa širenjem koronavirusa u SAD-u, NBA je poslala dopis upravama 30 momčadi koje je sačinjavaju, a u kojem im sugerira da "razviju" planove za igranje utakmica bez gledatelja, odnosno samo s nužno potrebnim osobljem. Utakmice bi se igrale i bez nazočnosti novinara.
U istom dopisu, čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se momčadi pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima momčadi,sucima i svima ostalima koji moraju biti nazočni na utakmici.
No LeBron James smatra da je igranje utakmica bez gledatelja jednostavno "nemoguće". - Ako izlazim na parket, a nema gledatelja, onda neću igrati, kazala je zvijezda Los Angeles Lakersa nakon pobjede svoje momčadi nad Milwaukee Bucksima (113:103).
- Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. I to od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Europa, dodao je James naglašavajući kako igra "za suigrače" ali i "za publiku".
Ranije ovog tjedna je NBA već poslala jedan memorandum vezan za širenje koronavirusa u kojem sugerira igračima da se više ne pozdravljaju s navijačima s "daj mi pet" i da ne uzimaju od navijača olovke, lopte i majice na potpisivanje. Do sada su 92 zemlje pogođene koronavirusom, zabilježeno je 100.842 slučajeva oboljelih, a 3.456 osobe su preminule. U SAD-u je zabilježano 12 smrtnih slučajeva od čega 11 u regiji grada Seattlea, dok je u cijeloj zemlji potvrđeno 200 slučajeva osoba zaraženih virusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!