15:51 / 29.07.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

NBA: Igranje u 'balonu' moglo bi se produžiti i na sljedeću sezonu

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Izvršna direktorica NBPA ugodno je iznenađena dosadašnjom atmosferom u Orlandu.
Izvršna direktorica Udruge igrača američke profesionalne košarkaške lige (NBPA) Michele Roberts izjavila je kako bi okružje 'balona', koje se trenutačno koristi u Disney Worldu kako bi se okončala sezona 2019/20., moglo biti neophodno i za odigravanje sezone 2020/21.

-
Ja ne smatram poput našeg predsjednika Trumpa da će se ova situacija smiriti u dva tjedna, ali se molim kako će se promijeniti okolnosti i kako će se utakmice moći igrati na drugačiji način. Ali, prema trenutačnim saznanjima, čini mi se kako će se i čitava sljedeća sezona moći igrati samo u 'balonu'. Nadam se kako se to ipak neće dogoditi jer želim da igrači mogu živjeti sa svojim obiteljima, rekla je Roberts koja je dodala kako je ugodno iznenađena dosadašnjom atmosferom u Orlandu.

- Pribojavala sam se kako će atmosfera u 'balonu' biti nalik na vojni kamp, ali osim što moramo nositi masku i redovito nam se mjeri temperatura, imam samo pozitivne riječi. Također, smještaj igrača je na onoj kvalitativnoj razini na kojoj bi trebao biti kako bi mogli nesmetano trenirati. Medicinsko osoblje je također vrhunsko i nema bojazni da će se netko razboljeti u kampu. Zasad sam u potpunosti zadovoljna i smatram kako je donesen najbolji protokol za nastavak sezone, dodala je Roberts.

Dosad nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom među igračima koji se nalaze u 'balonu' pred nastavak NBA sezone koji je predviđen za četvrtak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!