18:21 / 26.06.2020.

Autor: Hina

NBA: 16 od 302 testirana košarkaša pozitivni na koronavirus

Ilustracija, Pixabay

Ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Šesnaest od 302 igrača sjevernoameričke profesionalne košarkaške lige, odnosno njih 5,3 posto, koji su testirani u utorak, pozitivni su na koronavirus
Šesnaest od 302 igrača sjevernoameričke profesionalne košarkaške lige, odnosno njih 5,3 posto, koji su testirani u utorak pozitivni su na koronavirus, objavili su u petak NBA i NBPA u zajedničkoj izjavi.
- Svaki igrač koji je pozitivan ostaje u samoizolaciji dok ne zadovolji javne zdravstvene protokole za prekid izolacije i dok mu liječnik ne kaže da je zdrav, kaže se u priopćenju u kojem nije otkriven identitet 16-orice.
NBA sezona bi se trebala nastaviti 30. srpnja sa 22 momčadi okupljene u izolairanom okruženju u kompleksu Disney Worldpored Orlanda na Floridi.
U tom kompleksu bi individualni treninzi trebali početi već 1. srpnja, a cijele momčadi bi stizale na Floridu 7. srpnja jer je predviđeno da trening kampovi počnu 9. srpnja i traju do 29. srpnja.
Sezona 2019./2020. prekinuta je 11. ožujka nakon što je otkriveno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na COVID-19. Ovaj tjedan je objavljeno da su pozitivni na testiranju na koronavirus bili igrač Indiana Pacersa Malcolm Brogdon te Jabari Parker i Alex Len iz Sacramento Kingsa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!