08:19 / 16.02.2020.

Autor: T.D./Hina

Nagrada za MVP-ja All Star utakmice bit će nazvana po Kobeu Bryantu

Foto; Reuters

Foto; Reuters

Foto: - / REUTERS

Ovogodišnje izdanje All Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju momčad NBA.
Nagrada za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice od ove godine će nositi ime tragično poginulog košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta, objavio je u subotu NBA povjerenik Adam Silver.

- Kobe Bryant je sinonim All-Star NBA i utjelovljuje duh tog svjetskog slavlja našeg sporta, kazao je Silver. On je uvijek koristio priliku da se mjeri s najboljima i da igra na najvišoj razini za milijune navijača diljem svijeta.


Bryant je poginuo 26. siječnja u padu helikoptera nedaleko Los Angelesa zajedno sa 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba. 

Ovogodišnje izdanje All Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju momčad NBA.

Svi igrači momčadi kojoj je kapetan LeBron James nosit će na dresu broj 2 koji je nosila 13-godišnja Gianna Bryant.

Druga momčad čiji je kapetan Giannis Antetokounmpo nosit će na dresu broj 24, broj kojeg je Kobe Bryant nosio zadnjih deset sezona svoje karijere.

Deset igrača u prvim postavama istoka i Zapada izabrani su nakon glasovanja navijača (50 posto), igrača (25 posto) i novinara (25 posto). Četrnaest zamjena su izabrali treneri 30 momčadi NBA.

Nagrada za najboljeg igrača All-Star utakmice dodjeljuje se nakon glasovanja igrača ovog turnira. Kobe Bryant ju je osvajao četiri puta tijekom karijere

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!