12:48 / 13.02.2019.

Autor: I.L.K./HKS

Na Anzulovićevu popisu nova imena, pozvani Nakić i Prkačin

Dražen Anzulović (Davor Javorovic/PIXSELL)

Dražen Anzulović (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Toni Nakić i Roko Prkačin, srebrni i zlatni mlađi reprezentativci iz U20 i U16 reprezentacije novi su na seniorskom popisu kandidata.
Na novinarskoj tribini održanoj u utorak u Solinu povodom najave završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić, kao i predstavljanja projekata HKS-a, izbornik seniorske reprezentacije Dražen Anzulović objavio je imena 24 kandidata na koje će računati za posljednje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Prva se utakmica igra već 22. veljače u Varaždinu protiv reprezentacije Poljske, a 25. veljače je na rasporedu utakmica u Szombathelyju protiv Mađarske.

Anzulović nije bio u mogućnosti suziti popis pa je pozvao sljedeće igrače: Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

- U ovom trenutku ne mogu zbog povreda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju.

U ovom su trenutku upitni Tomislav Zubčić, Ivan Ramljak i Pavle Marčinković, a  kapetan iz prošlog ciklusa kvalifikacija Marin Rozić zamolio je da ga se oslobodi obveza u reprezentaciji iz obiteljskih razloga.

Toni Nakić i Roko Prkačin, srebrni i zlatni mlađi reprezentativci iz U20 i U16 reprezentacije novi su na seniorskom popisu kandidata.

- To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji.

Anzulović i igrači dobro poznaju sljedeće suparnike, a izbornik ističe kako će se morati nametnuti žele li ispuniti cilj.

- Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe. Kod kuće igramo protiv Poljske, protiv reprezentacije koju dobro poznajem, s obzirom na to da sam radio dvije godine u Poljskoj.  Kada igramo kod kuće, taj impuls mora biti još izraženiji i da damo sve na parketu što će nas odvesti to pozitivnog rezultata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!