Mulaomerović objavio širi popis, na njemu je i Amerikanac Smith

27.07.2022.

10:13

Autor: K.L./HRT

Bojan Bogdanović, Damir Mulaomerović

Bojan Bogdanović, Damir Mulaomerović

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović objavio je širi popis kandidata za Europsko prvenstvo koje će se od 1. do 18. rujna održati u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

Hrvatska će na Eurobasketu igrati u skupini C u Milanu s Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom. Otvaramo s Grčkom  2. rujna u 17 sati, pa potom slijede Velika Britanija (3. rujna, 14.15 sati), Estonija (5. rujna,14.15 sati), Italija (6. rujna, 21 sat) i  Ukrajina (8. rujna, 14.15). U završnu fazu koja se igra u Berlinu napreduju četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. U osmini finala Hrvatska će se križati sa skupinom D u kojoj su Srbija, Češka, Izrael, Poljska, Nizozemska i Finska.

Na popisu se nalazi 24 košarkaša, a pripreme kreću 3. kolovoza u Opatiji.

Na popisu je i Amerikanac Jaleen Smith koji se nalazi u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva.

Prije Europskog prvenstva Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeće Europsko prvenstvo koje će se 2025. igrati na Cipru, u Finskoj i Latviji.

Hrvatska će u pretkvalifikacijama igrati u skupini s Poljskom, Švicarskom i Austrijom, a u ovom ciklusu čekaju ju utakmice protiv Poljske u gostima (25. kolovoza) i protiv Švicarske (28. kolovoza) u Opatiji.

Popis 24 reprezentativca Hrvatske:

Roko Rogić
Goran Filipović
Lovro Gnjidić
Jaleen Smith*
Dominik Mavra
Krešimir Radovčić
Bojan Bogdanović
Mario Hezonja
Krunoslav Simon
Sven Smajlagić
Mateo Drežnjak
Toni Perković
Pavle Marčinković
Dario Šarić
Ivan Ramljak
Roko Prkačin
Dario Drežnjak
Toni Nakić
Željko Šakić
Matej Rudan
Dragan Bender
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Karlo Matković

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!