Mulaomerović: U Varšavi nas čeka težak posao

23.08.2022.

08:56

Autor: I.Ž.K./HRT/HKS

Damir Mulaomerović

Damir Mulaomerović

Foto: HKS / -

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nastupit će na Europskom prvenstvu koje počinje 1. rujna, no prije toga odradit će dvije pretkvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2025.

Prva je na rasporedu 25. kolovoza u Varšavi protiv Poljske, a potom slijedi dvoboj sa Švicarcima u Opatiji 28. kolovoza.

Nakon prijateljske utakmice sa Slovenijom izbornik Damir Mulaomerović skratio je popis na konačnih 12 imena zahvalivši se Pavlu Marčinkoviću, Mateu Drežnjaku i Goranu Filipoviću.  

- To je uvijek najteži zadatak, odrediti trojicu koji trebaju ispasti. Sva trojica su vrhunski momci i zaslužili su biti tu, međutim, moj posao je odrediti 12 igrača. Što se tiče nedoumica, odlučio sam se za Mavru koji možda ima više iskustva na poziciji jedan, kao drugog ili trećeg playmakera, Perković na poziciji dva i najteže mi je bilo što se tiče Marčinkovića, jer je i on svojim radom i ponašanjem zaslužio biti dio ekipe, kao i sva trojica. Međutim, na toj poziciji imamo dosta igrača tako da je ovih 12 konačnih. Naravno, ako se nešto desi, ne daj Bože, za svakog od njih ostaje opcija da nam se vrati, ali nadam se da će sve na kraju proći bez ozljeda, izjavio je izbornik Mulaomerović.

Hrvatska je u Celju izgubila od Slovenije u prijateljskoj utakmici, no izbornik nije bio nezadovoljan, vidio se napredak u igri. 

- Mislim da smo bili dobri, iz utakmice u utakmicu smo sve bolji. Mislim da je bila ispravna odluka da odigramo te četiri utakmice. Možda su neki mislili da je previše, no ja smatram da je to bilo ispravno, jer se jedino kroz utakmice možete dizati i vidjeti gdje trebate biti bolji. Mislim da smo većim dijelom utakmice bili bolji, iako ima još nekih stvari, možda pad koncentracije, defanzivna tranzicija i skok gdje možemo puno bolje. Na kraju možemo biti zadovoljni načinom na koji smo odigrali. Ali to je prijateljska utakmica, čeka nas Poljska prije svega, jako nezgodna, jako teška utakmica, oni su zadnje dvije pripremne utakmice pobijedili, protiv Gruzije i protiv jake Turske tako da nas u Varšavi sigurno čeka težak posao.

Nakon Poljske slijedi utakmica sa Švicarcima 28. kolovoza u Opatiji, a potom Europsko prvenstvo (1.-18. rujna). 

- Ako dođemo s dobrim vijestima iz Poljske gdje moramo odraditi dobru utakmicu, bit će dobro. Ne smijemo nikoga podcijeniti, sjetimo se da je Švicarska u kvalifikacijama pobijedila čak i Srbiju. Moramo biti maksimalno koncentrirani tako da s pozitivom idemo na EuroBasket, zaključio je Mulaomerović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!