Mršić za HRT: Ovi momci bit će baza momčadi i kad dođu NBA igrači

29.11.2020.

22:03

Autor: A.M./Lovorko Magdić/HRT

default error photo
Još jedna dobra predstava hrvatske košarkaške vrste, preporođene pod vodstvom Veljka Mršića, je iza nas, a osigurano je i Europsko prvenstvo. S izbornikom je razgovarao Lovorko Magdić.
Još jedna dobra predstava hrvatske košarkaške vrste, preporođene pod vodstvom Veljka Mršića, je iza nas, a osigurano je i  Europsko prvenstvo.

- Jako sam zadovoljan i sretan s onim što smo napravili, sretan sam s dečkima koji su proveli ovo vrijeme tu, i prvi prozor i ovo u Istanbulu. Uživali su u zajedničkom vremenu, odlično smo trenirali i koračić fali da osiguramo prvo mjesto u skupini, počeo je razgovor s Lovorkom Magdićem izbornik.

Mršić je u kratkom roku stvorio homogenost koju Hrvatska dugo nije imala.

- To me čini najsretnijim, čak više od ovog rezultata. Mi smo imali dobar program, u ljeto 2019. smo selektirali ovu momčad, dosta tih igrača sam trenirao i znam dosta o njima. Govorili su da ima boljih igrača, ali ja sam posvetio puno pozornosti na karakter igrača, kako reagiraju kad je teško, kad se gube utakmice. No puno je posla pred nama, da dođemo tamo gdje želimo. Imamo veliku želju, cilj ispred nas, cilj koji držimo kao tajnu svlačionice, sve radimo da tu želju ostvarimo.

Je li se uoči Švedske bojao opuštanja nakon rapsodije protiv Turske?

- Ovi dečki ponavljaju jedno te isto, mislimo samo o sadašnjosti, o svakom posjedu lopte, ne razmišljamo puno unaprijed. Nisam sumnjao da ćemo izbjeći opuštanje, iako nam obrana nije bila na nivou, a Bilana su dosta zaustavili, no drugi igrači su iskočili i kažnjavali su to. Mi volimo podcjenjivati protivnike, a Šveđani imaju sedam igrača iz ACB lige, iako danas su im neki nedostajali, no kažnjavaju svako opuštanje. Košarka je postala globalna, svi napreduju, jedna Danska pobijedi Litvu, Bugarska igra produžetak s Grčkom, Španjolska gubi od Izraela... Ako niste pravi, možete izgubiti od svakog. Čvrsto smo na zemlji i idemo korak po korak. Respektiramo svakoga, ali prije svega sebe.

Što planira Mršić za sljedeće dvije utakmice s obzirom da je plasman osiguran?

- Ne želim kvariti ovo što smo napravili. Možda pokušamo ubaciti neke mlađe igrače, bitne za budućnost, koje još nismo probali, ali ima dosta do tada, što će biti s ovim Covidom, tko zna...

Doći će uskoro i NBA igrači.

- Bit će to slatke brige , ali tko god uđe ne smije poremetiti ovo što smo ovdje napravili, ovi igrači koji su tu cijelo vrijeme su baza ove momčadi, ne smijemo dopustiti da izgubimo ovu kemiju, iako će igrači koje dodamo sigurno podići kvalitetu ekipe. Od sportskih prijatelja, ne samo iz Hrvatske, dobivamo poruke da nisu nikad vidjeli Hrvatsku tako homogenu, da igra kao momčad, to me jako veseli.

Poslušajte cijeli razgovor Lovorka Magdića s izbornikom Veljkom Mršićem:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!