Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije!

19.01.2022.

09:58

Autor: K.L./HRT

Veljko Mršić

Veljko Mršić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je HKS. Na klupi Hrvatske bio je od svibnja 2019. godine.

Elektronička sjednica Upravnog odbora HKS-a kojom je potvrđen sporazumni prekid suradnje održana je 18. siječnja 2022. elektroničkim putem.

- Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Mršić se zahvalio HKS-u i svojim suradnicima na suradnji.

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu, rekao je Mršić.

Hrvatski košarkaški savez će se uskoro opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške seniorske reprezentacije Hrvatske, a Mršić će preuzeti španjolski Breogan.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenome 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!