19:16 / 01.12.2020.

Autor: A.K./I.L./Dnevnik HTV/HRT

Mršić: Tko se ne može nositi s pritiskom teško može igrati u Zadru

-

-

Foto: - / -

Izbornik Veljko Mršić vratio se svom klubu u Zadar gdje problemima nema kraja.
Tek što je s reprezentacijom izborio Eurobasket, izbornik Veljko Mršić vratio se svom klubu u Zadar gdje problemima nema kraja.

- Realna situacija je ovakva kakva je i ona nije od danas. Ona je već duže vrijeme takva. U Hrvatskoj smo gore u borbi za vrh, u borbi za trofeje, u regionalnoj ligi smo nisko, puno niže nego što bi zadarski navijač želio. Treba udariti jedan temelj. Treba napraviti jedan dugoročan projekt, stati iza tog projekta, izabrati ljude koji će voditi taj projekt i imati strpljenja. Imati strpljenja kako mi na terenu tako i navijači. Međutim, kažem da bi navijači imali strpljenja trebaju vidjeti svjetlo na kraju tunela. Treba biti jedan prepoznatljivi projekt, a ne ići iz jednog u drugi. Tu mi u klubu moramo prikazati taj projekt i stati iza njega. I onda ja mislim da će biti strpljenja kod navijača.

U regionalnoj ABA ligi Zadar je trenutačno posljednji s jednom pobjedom u šest susreta, a u domaćem je prvenstvu na vrhu ljestvice s devet pobjeda iz 11 susreta.

- Trenutačno situacija kažem nije toliko loša koliko su velika očekivanja. Koliko naši navijači žive u nekoj prošlosti koja je bila velika. Napravljena od velikih igrača. Navijač zadarski je naučio gledati velike igrače u Jazinama naročito i sad to očekuje tu. Trenutna zbilja je drugačija i treba je graditi korak po korak, inače ovako ćemo ići iz sezone u sezonu, iz frustracije u frustraciju i nećemo iz tog tunela nikad izaći. Malo smo i napravili velika očekivanja i velik teret na igrače, ja prvi preuzimam tu odgovornost međutim kao što sam rekao igračima tko se ne može nositi s takvim pritiskom teško može igrati u Zadru. Nema ni prošlosti ni budućnosti, samo danas i zato je sport super egzaktna grana gdje je rezultat mjerilo svega.

Osvrnuo se Mršić i na slatke brige koje će kao izbornik imati kad se hrvatskoj reprezentaciji pridruže NBA igrači.

- Ovi dečki koji su odradili kvalifikacije odradili su to odlično. Osjetilo se to zajedništvo, energija koja nas je nosila. Bio je užitak provoditi vrijeme s njima. Ovu momčad ćemo pojačati s onim najboljim što imamo, ali oni će se sami staviti unutra i to ne samo svojom igrom već i željom da igraju za hrvatsku reprezentaciju. Mi već otprilike znamo koja će to momčad biti. Međutim, pričekat ćemo. Vidimo u koje vrijeme živimo. Tko zna što će biti kad dođu ta velika natjecanja. Najprije nam slijede u šestom mjesecu kvalifikacije za olimpijski turnir u Tokiju. Tu čak zavisi od rezultata u NBA koga ćemo imati. Sigurno imamo jedan kostur, dobar temelj koji treba samo nadograditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!