14:29 / 20.02.2020.

Autor: I.L.K./Hina

Mršić: Svi su motivirani i nestrpljivo čekamo prvu utakmicu

Roko Leni Ukić (Marko Prpic/PIXSELL)

Roko Leni Ukić (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska - Švedska u petak u 18 sati u Draženovu domu, uz prijenos na HTV-u.
- Igrači su motivirani i nestrpljivo čekamo prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Švedske, izjavio je hrvatski košarkaški izbornik Veljko Mršić na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

- Dojmovi su dobri, dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja. Odradili smo nekoliko dobrih treninga. Nestrpljivo očekujemo ovu prvu kvalifikacijsku utakmicu, očekujemo da istrčimo na parket pred punom dvoranom "Dražena Petrovića", da damo sve od sebe, da uživamo i ja se nadam da će to biti dovoljno za ono što svi očekujemo, a to je pobjeda, rekao je Mršić.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. protiv Švedske u 18 sati u Draženovu domu, uz prijenos na našem Drugom programu.

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić se slaže s izbornikom da su svi motivirani za prvu kvalifikacijsku utakmicu.

- Mislim da mi prvi, igrači i stožer,  trebamo stvoriti neku pozitivu jer je bilo dosta loših stvari u prošlom ciklusu koje su djelovale negativno na izvedbu, to nam se ne smije ponoviti, rekao je Ukić.

- Svi momci koji su ovdje su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni, koncentrirani i imaju određeno iskustvo i kvalitetu iza sebe i sada je potrebno da to stavimo na parket, da napravimo tu sinergiju za ovu prvu utakmicu na domaćem terenu i uz sav respekt prema protivniku ne trebamo se opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima, dodao je.

Jedan od povratnika u reprezentaciju Kruno Simon čini se neće igrati protiv Švedske jer ga klub ne pušta zbog ozljede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!