Momčadi pogođene COVID-om moraju dovesti nove igrače

20.12.2021.

09:28

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Tookapic / Pixabay

NBA i NBPA (Udruga NBA igrača) postigle su u nedjelju navečer dogovor o pravilima regrutiranja dodatnih igrača za momčadi kojima nedostaje igrača zbog Covid-19.

Pravila dogovora stupila su na snagu u nedjelju navečer i ostat će na snazi do 19. siječnja kada će Liga momčadima dati nove smjernice.


Prema ovom sporazumu, momčadima će biti dopušteno angažirati po jednog igrača za svaki pozitivan slučaj Covid-19 u svojoj momčadi.


Momčadi će, s druge strane, imati obvezu angažirati najmanje jednog igrača ako imaju dva pozitivna slučaja Covid-19, najmanje dva igrača ako imaju tri pozitivna slučaja i najmanje tri ako imaju četiri ili više pozitivnih slučajeva.


Ovi zamjenski igrači, koji će sada moći odigrati više od 50 utakmica po sezoni, također neće biti uzeti u obzir pri izračunu gornje granice plaće momčadi niti poreza na luksuz koji bi mogao platiti.


NBA je odgodila pet utakmica u nedjelju - tri koje su se trebale odigrati u nedjelju (Atlanta-Cleveland, Brooklyn-Denver i Philadelphia-New Orleans), kao i Toronto-Orlando, koji su na rasporedu u ponedjeljak, i Brooklyn-Washington u utorak - zbog porasta broja slučajeva Covid-19.


Tijekom proteklih šest dana, više od 60 igrača stavljeno je u Covid-19 protokol, uključujući zvijezdu Hawksa Traea Younga, tri zvijezde Netsa Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Kyrieja Irvinga te MVP-a 2019. i 2020. Giannisa Antetokounmpa iz Milwaukee Bucksa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!