17:29 / 15.10.2021.

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT/I.L.

"Moj čin nije bio usmjeren ni protiv kluba ni protiv grada"

Trening košarkaša Zadra

Trening košarkaša Zadra

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Pavle Marčinković u nedjelju će odjenuti dres Košarkaškog kluba Zadar prvi put nakon punih 10 godina. S Višnjika je Pavle otišao 2011. put Cibone, potom se jednu sezonu okušao u inozemstvu, nakon čega je po četiri godine igrao za Zagreb i Split. Sezonu je počeo u Sonik Puntamici.

- Još ljetos imao sam neke razgovore s trenerom Zadra Ivanom Perinčićem i sada se to ponovno aktualiziralo, a kako sam sa Sonikom imao otvoren ugovor, procijenio sam da je došlo vrijeme za povratak u matični klub, kaže Pavle za Radio Zadar.

Kakav je osjećaj ponovno odjenuti najdraži dres?

 - Lijepo je vratiti se u svoj klub, iako još uvijek nisam obukao dres na službenoj utakmici. Znao sam da će ovaj trenutak kad-tad doći. U meni je cijelo vrijeme postojala velika želja za povratkom i drago mi je da se to dogodilo sada, dok još imam goriva i mogućnosti pomoći Zadru. Vjerujem da će i meni pomoći sezona u trenutačno najjačem hrvatskom klubu.

Među zadarskim navijačima bilo je i određenog prijepora po pitanju njegova povratka zbog prošlosti u Ciboni. Najviše se pričalo o tom famoznom rezanju mrežice nakon osvojenog naslova prvaka s Cibonom 2013. baš protiv Zadra.

 - Sve znam, no bilo je i dosta podrške oko mene. Javilo mi se doista mnogo ljudi koji su zadovoljni i poželjeli su mi svu sreću. S druge strane, razumijem oko čega je nastao problem i jasno mi je da sam ja nekim svojim činovima dozvolio da se to tako razvije. U tom trenutku slavili smo taj naslov i ništa više od toga. Taj čin nije bio usmjeren ni protiv kluba ni protiv grada. Žao mi je što je to tako ispalo. Razumijem situaciju, sve mi je jasno, ali doista s moje strane to nije bila provokacija niti sam to ikada tako doživljavao, već obično slavlje zbog pobjede.

Cijeli razgovor s Pavlom Marčinkovićem pročitajte na stranicama Radio Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!