Mazzulla od privremenog postao glavni trener Celticsa

16.02.2023.

18:12

Autor: HRT/Hina

Joe Mazzulla i Grant Williams

Joe Mazzulla i Grant Williams

Foto: Winslow Townson / USA TODAY Sports

NBA velikan Boston Celticsi imenovali su Joea Mazzullu za stalnog glavnog trenera momčadi u četvrtak, nakon što je vodio Kelte kao privremeni trener.

Uvjeti novog ugovora nisu objavljeni.

Mazzulla (34) preuzeo je mjesto suspendiranog Ime Udoka prije sezone i trenutno drži Celticse na vrhu NBA lige, s najboljim rezultatom (42-17) pred All-Star stanku.

- Kao što je pokazao, Joe je vrlo talentiran trener i vođa, rekao je u priopćenju predsjednik košarkaških operacija Brad Stevens. - On ima jedinstvenu sposobnost da galvanizira prostor oko misije koju ima. Zahvalni smo mu za posao koji je učinio kako bi nam pomogao da dođemo do ove točke i uzbuđeni što je pristao voditi nas u budućnost.

Mazzulla će služiti kao glavni trener tima Giannis na All-Star utakmici u Salt Lake Cityju u nedjelju.

Bio je pomoćni trener Celticsa zadnje tri sezone, a Mazzulla je prethodno bio glavni trener u sveučilišnoj momčadi Fairmont Stateu.

Udoka je doveo Celticse do NBA finala u svojoj prvoj sezoni 2021-22., gdje su izgubili od Golden State Warriorsa u šest utakmica. Međutim, suspendiran je na jednu sezonu nakon što je vanjska istraga otkrila "značajne" dokaze da je Udoka prekršio pravila tima. Naime, Udoke je navodno bio u sporazumnoj vezi s neidentificiranom djelatnicom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!