LeBron James: Moj posao nije zalaganje za cijepljenje

28.09.2021.

21:44

Autor: I.L./HRT/Hina

Russell Westbrook, Carmelo Anthony i LeBron James

Russell Westbrook, Carmelo Anthony i LeBron James

Foto: Robert Hanashiro / USA TODAY Sports

Približava se početak nove sezone NBA lige, ali se povećavaju i problemi oko cijepljenja protiv koronavirusa.

NBA liga je još ranije najavila kako ima namjeru cijepiti ne samo sve košarkaše, već sve one koji su uključeni u održavanje same lige. I prije toga, a kako je prvi dan početka sezone sve bliže, glasniji postaju oni košarkaši koji su iz osobnih razloga protiv cijepljenja. Pritom je možda i najglasniji Kyrie Irving, košarkaš Brooklyna.

Njegov nekadašnji suigrač iz Clevelanda, LeBron James, došao je u središte pozornosti, jer svi oni koji misle da je cijepljenje pozitivna stvar i da će pomoći pri neometanom održavanju lige, u njemu vide glavnog čovjeka koji može dodatno potaknuti proces cijepljenja.

- Ne dolazi u obzir. Moj posao nije da se zalažem za cjepivo i da potičem cijepljenje, rekla je zvijezda LA Lakersa koji je, inače, obavio kompletno cijepljenje. Također, po riječima trenera Lakersa Franka Vogela cijela je momčad na dobrom putu da bude potpuno cijepljena.

Vezano uz to LeBron James je dodao i sljedeće.

- Ovo nije pitanje rasizma ili nečega sličnoga gdje ću uvijek dati svoj sud. Ovdje govorimo o nečemu što ljudi unose u svoje tijelo i ja ne mogu ni odlučivati ni miješati se u to. Znam što sam učinio za sebe i svoju obitelj i to je to, rekao je LeBron koji je, inače, na startu bio skeptičan prema cijepljenju, ali ga je kompletno obavio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!