16:12 / 03.10.2019.

Autor: I.D.M./HRT

Kvalifikacije košarkaša za OI u Splitu?

Bojan Bogdanović (Davor Javorović/PIXSELL)

Bojan Bogdanović (Davor Javorović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Domaćinstvo turnira u Hrvatskoj poduprijet će i Vlada RH, potvrdio nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić.
Lijepe vijesti na vidiku za hrvatsku košarku. Nakon što je naša reprezentacija ušla među 24 ekipe koje će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, stigla je informacija kako bi jedan od gradova domaćina turnira mogao biti Split.

U svakoj skupini bit će šest reprezentacija, a samo prvoplasirana će izboriti Olimpijske igre. Domaćini turnira bit će izabrani 15. studenog, a utakmice će se igrati u lipnju 2020.

Domaćinstvo turnira u Hrvatskoj poduprijet će i Vlada RH, potvrdio nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

-
Vlada Republike Hrvatske je u koordinaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom koji bi uskoro FIBA-i trebao predati zahtjev za kandidaturu. Predsjednik Vlade uputit će pismo glavnom tajniku Svjetske košarkaške federacije u kojem izražava punu potporu hrvatskom domaćinstvu jednom od kvalifikacijskih turnira. Vlada će domaćinstvo podržati i financijski te nastaviti sa svojom politikom promocije i ulaganja u sport, rekao je Milić.

Vlada još nije izdala jamstvo, a sada se čeka zahtjev HKS-a za kandidaturom koji bi trebao biti poslan u sljedećih nekoliko dana.

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo, šest reprezentacija, uključujući i našu, natjecalo bi se u Spaladium Areni u Splitu.

Reprezentacije na kvalifikacijskim turnirima za Olimpijske igre su: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj te Venezuela.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!