Kukoč: Mislim da ja naša košarka sada na dobrom putu

14.09.2023.

Zadnja izmjena 20:07

Autor: Špela Cvitković-Iličić/Sport/Dnevnik/M.Š./HRT

Toni Kukoč

Toni Kukoč

Foto: HTV / HRT

Dugi pljesak i mnogo emocija nakon odjavne špice filma o sportašu koji je osvojio sve i po nekoliko puta, u jednom od najpopularnijih i najmasovnijih sportova na svijetu, ali i dalje kao da mu nije jasno zašto privlači toliko pozornosti. 

Dugi pljesak i mnogo emocija nakon odjavne špice filma o sportašu koji je osvojio sve i po nekoliko puta, u jednom od najpopularnijih i najmasovnijih sportova na svijetu, ali i dalje kao da mu nije jasno zašto privlači toliko pozornosti. 

- Ja sebe ne uzimam toliko ozbiljno, nisam mišljenja da se treba napraviti film o meni, ali za zaljubljenike i moju familiju neka imaju nešto za vijeke vjekova. "Last Dance" je nešto drugo, to je davno planirano, mi smo znali da će nas pratiti na svakoj utakmici, znalo se da će taj film izaći za 10-20 godina, ali ovo što se dogodilo je Vahina ideja da se karijera stavi u cjelinu i on je potencirao da se taj film napravi, ističe Toni Kukoč

Nedavno je završilo Svjetsko prvenstvo na kojem su se prvi put u povijesti zlatom okitili Nijemci uz brojna druga ugodna iznenađenja, dok su favorizirani Amerikanci ostali bez odličja. 

- Danas svi igraju košarku, ima puno veći broj zemalja koje ulažu košarku, tako da nije iznenađenje da je Njemačka prvak svijeta. Srbija ima kontinuitet dobrog rada, na kraju krajeva, najbolji igrač svijeta nije igrao za reprezentaciju, da je, možda bi bili prvaci. Mislim da je Njemačka zasluženo osvojila. SAD su još jednom vidjeli, ako ne pošalju najbolje da se može dogoditi da ne osvoje medalju. Kanada, kad kažeš, misliš na hokej, ali imaju pregršt dobrih igrača, koji imaju iskustvo te ponos i da su oni bili prvi nitko ne bi imao reći ništa protiv.

Hrvatske nije bilo na svjetskoj smotri, ali s novim izbornikom i elanom, naša je momčad ovo ljeto izborila kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu i probudila nadu za povratkom u elitno društvo ponajboljih reprezentacija svijeta gdje je Kukočeva generacija godinama stolovala.

- Mislim da je nakon nekog vremena naša košarka na dobrom putu da se uhvati kontinuitet, da se uhvati pobjednički niz. Igrali su dobro zadnjih par utakmica, izborili kvalifikacije za Olimpijske igre. Lopta je okrugla, nadamo se da će igrati kao i zadnjih par utakmica na istom nivou i s istom željom te im želim sve najbolje.

Hrvatska premijera filma održat će se u Splitu 18. rujna, na Kukočev 55. rođendan. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!