Kukoč: Drago mi je da se ovo dogodilo baš kad sam bio u Splitu

19.05.2021.

09:48

Autor: K.L./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Toni Kukoč

Toni Kukoč

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HTV

Bivši košarkaš i jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša Toni Kukoč bit će uvršten u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu u generaciji 2021. Ušao je u Kuću slavnih nakon čak osme nominacije. 

- Bilo bi bolje da je bilo iz prvoga, ali uvijek je velika čast ući u Hall of Fame, drago mi je da se dogodilo baš kad sam bio u Splitu, gdje je sve počelo. Ovdje smo počeli i ovdje sve završava, napravio se jedan krug, rekao je Toni Kukoč u u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

- Vrate se emocije odmah pri ulasku u dvoranu i u trofejnu salu, sjetim se treninga, odakle smo sve šutirali, koliko smo vremena provodili, svih ljudi koji su nam pomogli da dođem do velikih uspjeha, ništa se u ovom sportu ne može napraviti sam, a mi smo toga imali dosta, dodao je o svojim počecima.

Trostruki osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. - 1998.) trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. - 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom  u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike.

- Svaki trofej ima svoju draž, normalno da je jedan od dražih prvi osvojeni Kup prvaka u Munchenu koji je bio totalno neočekivan. Bili smo mladi, nismo imali respekt od drugih, ali iznenadili smo sve. Isto tako mi je draga prva titula s Bullsima, to jedan veći nivo osvajanja. Svi imaju trofeji svoj značaj, rekao je Kukoč.

- Svi su se javili, preko poruke, zvali su me. Kažu da su znali da je trebalo doći, koristim priliku da se svima zahvalim, velik je dio njihov u mojem osvajanju, zaključio je Kukoč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!