14:26 / 10.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Košarkaška liga se nastavlja uz ograničenje broja gledatelja

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski košarkaški savez (HKS) objavio je u utorak da za sada neće biti odgoda utakmica u natjecanjima pod njihovim vodstvom.
Hrvatski košarkaški savez (HKS) objavio je u utorak da za sada neće biti odgoda utakmica u natjecanjima pod njihovim vodstvom, ali klubovi trebaju ograničiti broj gledatelja na najviše 1000 uz poštivanje svih mjera vezanih uz koronavirus koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u ponedjeljak.

- Hrvatski košarkaški savez upućuje molbu županijskim savezima i klubovima da se pridržavaju uputa Stožera za civilnu zaštitu. HKS će pratiti daljnja uputstva Stožera civilne zaštite. Za sada neće biti odgoda utakmica, već klubovi trebaju ograničiti broj gledatelja na utakmicama na najviše 1000, uz sve dolje navedene mjere:

1. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.
2. Svi organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju:

Jasno istaknute sljedeće upute:
- Plakat za javne prostore
- Upute za pranje ruku
- Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
- Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
- Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije
- Prije početka manifestacije dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute", objavio je HKS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!