16:33 / 10.06.2021.

Autor: Boris Jelavić/Sport/Dnevnik/M.Š./HRT

Košarkašice se pripremaju za Eurobasket

Pripreme košarkašica u Velikoj Gorici

Pripreme košarkašica u Velikoj Gorici

Foto: HTV / HRT

Uskoro počinje Europsko prvenstvo košarkašica. Od 17. do 27. lipnja Valencia i Strasbourg bit će domaćini 38. Eurobasketa. Hrvatska se uspjela plasirati na Euro nakon šest godina.

Nakon Svetog Martina na Muri, Poreča i Splita - završni dio priprema odrađuje se u Velikoj Gorici. U šest pripremnih dvoboja ostvareno je i - šest pobjeda.

Dvije igračice iz petorke na visokim pozicijama Ana-Marija Begić i Ivana Tikvić nakon ozljeda treniraju. Dobre atmosfere i optimizma ne nedostaje.

- Stanje je odlično. Uspjeli smo kroz cijeli ovaj period zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi. Odlično treniramo, osjećamo da smo u dobroj formi. Kompletni smo što je najvažnije. Ne možemo dočekati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, istaknula je Ivana Tikvić.

Dodaje da se ne treba zadovoljavati pobjedama u pripremnim utakmicama te da u susrete u grupi treba ući "skromno, ali i ponosno". 

Hrvatska je smještena u skupinu D s domaćinom natjecanja - Francuskom, Rusijom i Češkom.

Reprezentacija u ponedjeljak putuje na kontinentalnu smotru, a prvi ispit očekuje ih 17. lipnja u Strasbourgu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!