12:43 / 26.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Košarkaši Dinama igraju za pomoć djeci Vukovara

Košarkaši Dinama s navijačima

Košarkaši Dinama s navijačima

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Košarkaši Dinama u nedjelju u 17 sati u KC-u Dražen Petrović igraju utakmicu drugog kola Lige za prvaka Prve hrvatske lige protiv Bosca, a susret će biti humanitarnog karaktera.

KK Dinamo će sav prihod od prodaje ulaznica donirati udruzi Vukovarskih leptirića. Udruga je to roditelja djece s poteškoćama u razvoju vukovarskog područja, a Dinamo je odlučio humanitarnom akcijom pružiti pomoć koja im je potrebna.

- Cijela ideja došla je od naših vukovarskih Boysa koji godinama paze na ovu Udrugu i koja nas je upozorila na tešku situaciju u kojoj su se našli obzirom da im uskoro završava projekt financiranja koje im jamči njihovo djelovanje i pomoć najmlađima. Nismo mogli ostati imuni na taj poziv i odlučili smo se za ovakvu akciju. Svjesni smo situacije u kojoj se nalaze i da će im svaka donacija biti vrlo važna, ali ono što smo  još htjeli je da ovakvom gestom ukažemo na situaciju u kojoj se nalaze i da senzibiliziramo ne samo košarkašku već i širu javnost u želji da im se pomogne. Pozivamo sve da dođu na utakmicu u nedjelju i kupnjom karte pomognu Vukovarskim leptirićima, izjavio je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Uoči utakmice Bad Blue Boysi iz Vukovara su posjetili Vukovarske leptiriće, te im podijelili prigodne majice i poslali jasnu poruku da nisu sami.

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti u prostorijama kluba ili na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!