19:06 / 14.04.2019.

Autor: I.L.K./HRT

KK Zadar: Nikome nisu u interesu događaji kakvom smo svjedočili sinoć

Foto: Željko Kapelari/HRT

Foto: Željko Kapelari/HRT

Foto: - / HRT

"Želimo da se svaki pojedini navijač na utakmicama osjeća dobrodošlo, a prije svega, sigurno."
Povodom sinoćnjih izgreda na utakmici u Jazinama između košarkaša Zadra i Škrljeva službenim priopćenjem se očitovao i KK Zadar.

"Nakon 11 godina, Zadar je sinoć zaigrao prvu službenu utakmicu u Jazinama. Nažalost, jučer je oko 2000 ljudi svjedočilo prekidu utakmice zbog nereda navijača i policijske intervencije na istočnoj tribini. Tim se povodom klub ograđuje od bilo kakvog nasilja koji se događa na tribinama tijekom utakmice. To je u kompletnoj nadležnosti policije i zaštitarske službe koja po dužnosti pruža osiguranje i stvara uvjete povoljne za neometano održavanje događanja bilo koje vrste, pa tako i sportskih okupljanja...

Ono što ovim očitovanjem prema javnosti KK Zadar želi priopćiti kao osnovnu poruku je kako nikome nisu u interesu događaji kakvom smo svjedočili sinoć. Ni istinskim navijačima, ni represivnom aparatu, a prvenstveno klubu. Dapače, ovakve situacije želimo izbjeći u širokom luku. Želimo da se svaki pojedini navijač na utakmicama osjeća dobrodošlo, a prije svega, sigurno. Sportska okupljanja mjesto su na kojem se susreću istinske vrijednosti, prihvaćaju razlike i nadilaze barijere. Mjesto na kojem se promiče zajedništvo i na koji bi se svi prisutni gledatelji, navijači i posjetitelji trebali doći opustiti. Ne možemo dopustiti da sportska okupljanja postanu lokacije niske sigurnosti...

Zbog neugodnog početka jučerašnje utakmice ovim se putem KK Zadar ispričava svim posjetiteljima, navijačima i gledateljima, gostujućoj momčadi i njihovom treneru", stoji između ostalog u priopćenju koje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!