21:50 / 13.04.2020.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Kako spasiti od zaborava pjesmu "Zadar je najbolji, Zadar je slavan"

Krešimir Butić

Krešimir Butić

Foto: - / -

Krešimir Butić, inicijator projekta Muzej zadarske košarke, u svojoj najnovijoj inicijativi poziva sve zadarske pjevače, kao i navijače da doprinesu očuvanju poznate navijačke pjesme.
Krešimir Butić, inicijator projekta Muzej zadarske košarke, u svojoj najnovijoj inicijativi poziva sve zadarske pjevače, kao i navijače, da svojim glazbenim entuzijazmom i sposobnostima doprinesu očuvanju poznate zadarske navijačke pjesme, "Zadar je najbolji, Zadar je slavan". Butić smatra kako se dolaskom nekih novih trendova stare navijačke pjesme stavljaju po strani te da im prijeti opasnost od potpunog zaborava. Stoga je pokrenuo inicijativu za koju se nada da će naići na odaziv kod zadarskih pjevača koji bi je na taj način kroz svoj izražaj sačuvali od nestanka.
- Dragi prijatelji, vjerni navijači. Prikupljajući mnoge vrijedne i raritetne eksponate, za naš budući muzej, koji su opipljivi, okom viđeni, rukom dohvatljivi, postoji nešto jednako vrijedno, a prijeti mu opasnost od zaborava.

Dolaze nove generacije, novi trendovi, ljubav je ista, ali originalnost i identitet sa zaboravom jednostavno blijedi, a to je "ZADARSKA PISMA".

Pokrećem inicijativu, spasiti od zaborava pjesme koje su odjekivale Istokom Jazina. "Zadar je najbolji, Zadar je slavan", sigurno ima svojih 4-5 pa i više stihova, toliko ih ja znam od svoga oca, netko sigurno i više, a netko ni toliko, piše Butić. Više pročitajte na stranicama Radio Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!