Kako je Jordan izvukao Rodmana iz kreveta s Carmen Electrom

27.04.2020.

17:09

Autor: A.M./HRT

default error photo
Treća i četvrta epizoda dokumentarnog serijala Posljednji ples fokusirale su se na Dennisa Rodmana, koji je prvo bio zapreka Bullsima u Detroitu, a onda im se pridružio.
Treća i četvrta epizoda dokumentarnog serijala "Posljednji ples" fokusirale su se na Dennisa Rodmana, koji je prvo bio zapreka Bullsima u Detroitu krajem 80-ih godina, a onda im se nekoliko godina kasnije pridružio i postao je ključan čimbenik u tri naslova Bullsa od 1996. do 1998.

Ako je bilo sumnje sjeća li se Michael Jordan "zločestih momaka" iz Detroita i 30 godina kasnije, više je nema.

- Mrzio sam ih. Mrzim ih i danas. To je bilo osobno. Doslovno su nas svaki put fizički pretukli, rekao je najbolji košarkaš svih vremena.

A jedan od najvažnijih igrača Detroita iz tog vremena kasnije je došao u Chicago i postao nevjerojatno važan pomagač Jordanu i Pippenu. Prosječno je bilježio 15,3 skoka u svoje tri sezone u Bullsima. No nije s Dennisom uvijek bilo lako, o čemu govori anegdota kad je Michael Jordan morao osobno doći po njega u Las Vegas nakon što se "odmor" od predviđenih 48 sati pretvorio u dane... Morao ga je skoro doslovno izvući ga iz kreveta s Carmen Electrom ne bi li ga vratio u Chicago i na trening.

Prikazan je u ove dvije epizode i uspon Bullsa od 1986. do 1989. pod trenerom Dougom Collinsom, kao i presudan trenutak kad je generalni menadžer Jerry Krause odlučio nezamislivo, smijeniti uspješnog Collinsa i ustoličiti njegovog dotadašnjeg pomoćnika Phila Jacksona. Bio je to, pokazalo je vrijeme, fantastičan potez. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!