19:18 / 25.11.2021.

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT/I.L.

Izložba povodom rođendana Krešimira Ćosića

Muzej zadarske košarke

Muzej zadarske košarke

Foto: Željko Kapelari / HRT

Na Višnjiku se sutra povodom rođendana zadarskoga, hrvatskoga i svjetskog košarkaškoga velikana Krešimira Ćosića u 11 sati otvara prigodna izložba. Krešo bi da je živ slavio 73. rođendan. Često ga se sjeti i Krešo Butić iz Muzeja zadarske košarke koji organizira ovu izložbu.

- Zna se što svima nama znači Krešo i ovo je najmanje što možemo učiniti za njega na njegov rođendan. Plan je da izložba tu bude do sraza Zadra i Splita, mislim 26. prosinca jer Krešo je veliki trag ostavio i u Splitu pa bih volio da ovaj postav posjete tada igrači obje momčadi. Na otvaranju će sutra biti mnogi uglednici grada Zadra, predstavnici KK Zadar i veterana KK Zadar također i kćer Kreše Ćosića, Ana. Drago mi je da se bar ovom simboličnom gestom još jednom zahvalimo Kreši na svemu što je napravio za svoj najdraži grad, istaknuo je Butić.

Izložba će biti postavljena kod ulaza u pomoćnu dvoranu broj 4 Krešinog doma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!