10:49 / 27.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Hrvatski košarkaški reprezentativci donirali više od dva milijuna kuna

Bojan Bogdanović u akciji (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Bojan Bogdanović u akciji (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv koronaviru.sa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva milijuna kuna
Igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su, svjesni teške situacije koju je u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta uzrokovala pandemija koronavirusa, a u Zagreb i najjači potres u zadnjih 140 godina potres, zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva milijuna kuna, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Košarkaškog saveza.


- Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu uz Hrvatsku i Zagreb, poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.
U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!