HKS raspustio Stručni savjet, Rađa ostao bez funkcije

15.07.2022.

17:46

Autor: A.M./HRT/HKS

Dino Rađa

Dino Rađa

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na 34. sjednici održanoj elektroničkim putem u petak, 15. srpnja 2022. donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora.

Upravni se odbor Stručnom savjetu zahvalio na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no i istaknuo da, s obzirom na nemogućnost adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti, donosi odluku o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida tijelo Stručnog savjeta za mušku košarku.


Upravni odbor je najavio kako će u dogledno vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanima uz stručno djelovanje na razini HKS-a te o istome bez odgode obavijestiti javnost.


Ovim potezom HKS-a bez posla je nakon sedam godina ostao prvi čovjek Savjeta Dino Rađa, koji je nakon debakla u nedavnim kvalifikacijama isticao da nema namjeru dati ostavku. Osim predsjednika Rađe, stalni članovi Savjeta bili su Toni Kukoč, Velimir Perasović, Aramis Naglić i Damir Knjaz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!