Gunjević: Situacija jest ozbiljna, a s opcijom stečaja se nikada neću pomiriti

19.01.2023.

13:53

Autor: HRT RADIO ZADAR

Trener Zadra Danijel Jusup

Trener Zadra Danijel Jusup

Foto: Sime Zelic / PIXSELL

Situacija oko neizglasavanja redovnog proračuna stvara određenu problematiku u svakodnevnom funkcioniranju Košarkaškog kluba Zadar.

Od činjenice da trenutačna financijska situacija u klubu Zadar nije dobra ne bježi ni David Gunjević, direktor kluba. No, optimizma mu i dalje ne nedostaje.


- Situacija oko neizglasavanja redovnog proračuna nam stvara određenu problematiku u svakodnevnom funkcioniranju, međutim, ne bih previše dramatizirao oko toga. Kako nama, tako i drugima. KK Zadar se u povijesti nalazio u puno teških situacija i sve ih je nadilazio i izlazio jači. Zato sam i ovaj put optimist i vjerujem da ćemo s našim sponzorima pronaći dodatnu vrijednost da iznesemo taj financijski jaz na zadovoljstvo svih naših navijača, rekao je za Radio Zadar.


Je li ugroženo postojanje Košarkaškog kluba Zadar? Prijeti li mu stečaj?


- Dokle god sam odgovorna osoba kluba, ja sam optimist i s opcijom stečaja se nikada neću pomiriti. Vjerujem da će razum prevladati i da ćemo se svi zajedno izvući iz ove situacije.


Jedan od problema je i kašnjenje plaća prema igračima i radnoj zajednici.


- Postoje određena kašnjenja, međutim, u ovakvoj situaciji nam je trenutačno najvažnija likvidnost te da održimo račun takvim da nije blokiran. Vjerujem da ćemo obveze prema igračima, radnoj zajednici i dobavljačima servisirati u skladu s mogućnostima, s najvećim naglaskom na odgovorno poslovanje, zaključio je direktor KK Zadar. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!