Gunjević o novom treneru Zadra: Najlogičnije rješenje

08.07.2022.

13:12

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar

David Gunjević

David Gunjević

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Vršitelj dužnosti direktora kluba David Gunjević razgovarao je za Radio Zadar o aktualnostima u KK Zadru.

Novi trener KK Zadar je Danijel Jusup s kojim je dogovorena dvogodišnja suradnja. Ovo će biti šesti put da će Jusup biti trener sastava iz Krešinog doma. Prošle sezone vodio je momčad Širokog.

- On je izbor i prvi odabir novog sportskog direktora Denisa Pleslića. Mislim da je to i najlogičnije i najbolje rješenje u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo s bitno smanjenim budžetom u odnosu na prethodne sezone. Kažem, to je bila odluka Pleslića i vjerujem da je svima u klubu u interesu da se stane iza te odluke i da se podupre trenera Jusupa u njegovom radu, rekao je Gunjević.

Više od tri tjedna prošlo je otkako se na funkciji vršitelja dužnosti direktora nalazi David Gunjević.

- Mislim da mi je situacija o klubu sada nešto jasnija, ono što je bilo najvažnije je bilo pokrenuti reviziju što smo i napravili kako bi išao taj kredit od 3, 7 milijuna kuna. Manje više situacija je snimljena što se tiče kratkoročnih i dugoročnih obveza. Najteži dio što slijedi je planiranje budžeta do kraja godine i kraja sezone. Generalno mislim da se dobar posao napravio jer je već odabran sportski direktor, imamo i novog trenera, po meni s tim je Zadar dosta rano počeo s planovima za sezonu koja je ispred nas.  

Sve se češće spominje selidba omladinskog pogona u Jazine.

- Moj stav je taj da se definitivno treba ići u rasterećenje budžeta što se tiče Jazina za koje mi imamo koncesiju. Mi djeci trebamo osigurati najbolje moguće uvjete za razvoj gdje god to bilo. To je zadatak za buduću upravu, ja sada u ovoj situaciji nisam u poziciji da to baš sada komentiram, dodao je na kraju još Gunjević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!