Guinnessov rekorder na turniru u Šibeniku

09.06.2023.

09:39

Autor: I.Ž.K./HRT

Olivier Rioux

Olivier Rioux

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Brojnim sportskim manifestacijama ove godine obilježava se 30. godišnjica tragične pogibije legendarnog Dražena Petrovića

Među njima je i turnir U-20 reprezentacija koji se igra u sklopu programa dana košarke "Sjećanje na Dražena" u njegovom Šibeniku. Na Baldekinu nastupaju reprezentacije Hrvatske, Crne Gore, Češke i Kanade.


Na turniru se svojom visinom ističe mladi kanadski košarkaš Olivier Rioux. Sedamnaestogodišnji Rioux visok je čak 231 centimetar, čime je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši tinejdžer na svijetu. 

Galerija
Olivier Rioux, najviši tinejdžer na svijetu, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Olivier Rioux, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLOlivier Rioux, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLOlivier Rioux, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLOlivier Rioux, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLOlivier Rioux, Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Mladi hrvatski košarkaši turnir su otvorili pobjedom 105:85 protiv vršnjaka Češke, a zatim su u drugoj utakmici sa 72:67 svladali i Crnu Goru.

U posljednjem susretu na šibenskom turniru izabranici Jeronima Šarina igrat će protiv Kanade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!