Francuzi sankcionirali one koje igraju u Rusiji i Bjelorusiji

01.08.2022.

13:50

Autor: I.L./HRT/Hina

Košarkaška lopta

Košarkaška lopta

Foto: Brocreative / Shutterstock

Francuski košarkaši koji su već angažirani ili su pred potpisom za neki od ruskih ili bjeloruskih klubova neće moći igrati za reprezentaciju do kraja rata u Ukrajini, objavio je Francuski košarkaški savez.

- Igrači i treneri više neće biti birani za nacionalne momčadi ako potpišu ugovor s ruskim ili bjeloruskim klubom sve dok traje sukob, objavio je Francuski košarkaški savez.


Odluka je, dodaje se, donesena 28. srpnja i "odnosi se na igrače koji su već potpisali ugovore s ruskim ili bjeloruskim klubovima". Ovo pitanje aktualiziralo se nakon što su francuski reprezentativci Livio Jean-Charles i Louis Labeyrie potpisali za CSKA iz Moskve, odnosno Uniks.


Nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu 24. veljače, Međunarodna košarkaška federacija odlučila je isključiti Rusiju i Bjelorusiju iz svih svojih natjecanja do daljnjega. Istu odluku donijela je i Euroliga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!