12:12 / 26.05.2020.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Euroliga otkazala sezonu. Znači li to i ostanak Zadra u ABA ligi?

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Skupština ABA lige najavljena je za sutra.
Izvršni odbor Eurolige donio je odluku o otkazivanju ostatka sezone u elitnom europskom klupskom natjecanju, kao i u Eurokupu za košarkaše koji je pod ingerencijom iste organizacije, a pobjednici neće biti proglašeni.

Iz Eurolige nisu željeli skraćenim periodom za pripremu ugroziti zdravlje košarkaša, jer bi se time povećao rizik od ozljeda, a zbog poštenosti natjecanja nisu razmatrane modifikacije formata, kao moguće rješenje za nastavak sezone.

Svi klubovi koji su se u prekinutoj sezoni natjecali u Euroligi i Eurokupu imat će svoja mjesta u tim natjecanjima i u sljedećoj sezoni.

Preostaje za vidjeti kako će se ova odluka Eurolige reflektirati na ABA ligu koja je usko naslonjena na ovo natjecanje i u pravilu donosi istovjetne odluke. Skupština ABA lige najavljena je za sutra, a na njoj će najvjerojatnije biti donesene konačne odluke po pitanju nastavka ili otkazivanja prvenstva kao i o budućem formatu samog natjecanja.

Ako ABA liga sezonu zaključi na način kako je to učinila Euroliga najviše će profitirati Zadar koji je bio gotovo siguran putnik u ABA 2 ligu, dok će Partizan, koji je uvjerljivo držao prvu poziciju i bio na najboljem putu da iduće sezone iz Eurolige potisne Crvenu zvezdu, biti prilično oštećen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!