23:38 / 22.12.2021.

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik/IMS/HRT

Emotivni oproštaj od legendarnog Gorana Sobina

Komemoracija na Gripama

Komemoracija na Gripama

Foto: Dnevnik / HRT

Posljednji pozdrav Goranu Sobinu s njegovih Gripa. U ovoj je dvorani proveo najljepše dane s Jugoplastikom, najboljom sportskom momčadi Europe 20-og stoljeća.

Košarkaša veličina, vrstan centar i jednostavan, skroman čovjek koji je posljednje godine života provodio daleko od javnosti.

Njemu su svjetla pozornice smetala. On je volio nekakav svoj mir. Uvijek je živio tako skromno, uvijek je bio nasmijan, uvijek je bio veseo, uvijek je bio pozitivan, rekao je Dino Rađa, koji je uz Sobina sazrio i postao košarkaški majstor.


- Otišao je jedan veliki, a samozatajni, skromni čovjek koji je građanima Splita priuštio mnoge radosti, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Sobinovim iznenadnim odlaskom simbolično se zatvara jedna stranica košarkaške povijesti. Ljudi odlaze, ali njihova djela ostaju. Split će se s nostalgijom uvijek sjećati Gorana Sobina, omiljene osmice legendarne Jugoplastike. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!