Biserka Petrović ekskluzivno za HRT: Netsi zbog Dražena dolaze u Hrvatsku

08.11.2021.

09:13

Autor: Lovorko Magdić/I.Ž.K./HRT

Dražen Petrović na OI-ju u Barceloni 1992. (Screenshot HRT)

Dražen Petrović na OI-ju u Barceloni 1992. (Screenshot HRT)

Foto: HTV / HRT

U emisiji Sport i glazba Hrvatskoga radija Biserka Petrović je između ostaloga prigodom uručenja nedavno objavljene knjige Najveći uspjesi hrvatskog sporta Davora Lulića i Dražena Berakovića ekskluzivno najavila dolazak New Jersey Netsa u Hrvatsku. S njom je razgovarao Lovorko Magdić


- Ako ne zapišemo, nije se dogodilo. Mi imamo toliko sportaša u svim sportovima da trebamo imati još dvije-tri takve knjige, rekla je majka Dražena Petrovića u razgovoru za HRT.

- Ispred Draženovog muzeja je Svjetlo hrvatskog sporta, to nije samo za njega, to je za sve sportaše. Zar to nije lijepo, sačuvati sve i da se brinemo o našoj baštini i sportašima koji su ostavili svoju ostavštinu, mora se raditi na tome, dodala je, a potom otkrila velike planove.

- Zaklada je svoje napravila za proširenje Muzeja, radimo na projektu. Za 30. obljetnicu pregovaramo s New Jersey Netsima (Dražen je od 1991. do 1993. igrao za New Jersey Netse, klub se danas zove Brooklyn Nets) o utakmici u Hrvatskoj. Konkretnog datuma još nema, prepustit ćemo njima kada im bude odgovarao datum, nećemo vezivati za rođendan ili godišnjicu, ali za 30. obljetnicu mora se napraviti nešto veliko.

New Jersey Netsi s jedne strane, a s druge? Hrvatska reprezentacija?

- Vidjet ćemo, teško je složiti najbolje igrače iz Europe, ali radit će se na tome. Ovoga časa još ne mogu više reći, ali radi se na tome, izjavila je Biserka Petrović. 

Poslušajte razgovor s njom!

Biserka Petrović: New Jersey Netsi stižu u Hrvatsku

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!