09:37 / 20.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Dvojica igrača LA Lakersa pozitivna na koronavirus

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Lakersi su objavili da su im zdravstveni djelatnici savjetovali testiranje zbog utakmice protiv Netsa.
Dva igrača Los Angeles Lakersa su pozitivna na koronavirus, objavila je ta NBA momčad u četvrtak navečer, dodajući kako su obojica u karanteni i pod skrbi timskog liječničkog tima.

Lakersi, međutim, nisu otkrili identitet dvojice zaraženih, ali su rekli da su svi igrači testirani zbog domaće utakmice igrane 10. ožujka protiv Brooklyn Netsa čija su četvorica igrača Netsa zaražena virusom COVID-19. 
- Danas smo saznali da su dvojica igrača Lakersa pozitivna na koronavirus. Obojica trenutačno nemaju simptome, u karanteni su i pod skrbi timskog liječnika,
navodi se u priopćenju Lakersa.
- Svi igrači i članovi osoblja Lakersa su i dalje u samoizolaciji te prate svoje zdravstveno stanje, savjetuju se s osobnim liječnikom i u stalnom su kontaktu s momčadi, dodaju Lakersi. 
NBA se našao na udaru kritika jer je omogućio svojim igračima testove za koronavirus koji nisu lako dostupni javnosti, čak ni pacijentima koji pokazuju simptome respiratornih bolesti. 
Lakersi su objavili da su im zdravstveni djelatnici savjetovali testiranje zbog utakmice protiv Netsa.
Nekoliko je NBA momčadi objavilo da su nabavili testove za koronavirus privatno i da nisu koristili javne resurse iz Centra za kontrolu bolesti i prevenciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!